אנשים רבים במהלך המעבר שלהם לדירה החדשה מתחרטים על השטיחים שהם רואים בחדרים, או שפשוט נמאס להם מהשטיחים בחדרים שלהם, ולכן הם רוצים לעשות הורדת שטיחים. אך כאשר ניצבים למשימה זו, מגלים כי משימה זו לא קלה במיוחד. הסיבה לכך היא שההורדה של השטיחים היא עבודה שצריכה להתבצע בעדינות רבה על מנת לא לשרוט את הריצוף בשום אופן.
מדוע הורדת שטיחים זוהי משימה לא קלה?
המשימה לא קלה בגלל החומרים שמדביקים את השטיח לריצוף. לרוב זה יהיה דבק מגע כלשהו שמדביק את השטיח לרצפה, ובכך מונע מהשטיח לזוז. את הדבק הזה קשה להסיר מהריצוף, ועל מנת להסירו, משתמשים בחומרים מסוימים מיוחדים, ובכלים כמו מכונת פוליש.
כיצד עושים הורדת שטיחים?
הורדת שטיחים הינה משימה לא שפשוטה, המורכבת ממספר חלקים:
· הורדת השטיח – שלב זה מתבצע במספר חלקים. מורידים מספר חלקים מהשטיח, וכך מורידים את כלל השטיח, זאת אומרת שהשטיח לא ירד שלם, וצריך לקחת זאת בחשבון.
· הסרת הספוג – לרוב, השטיחים מודבקים על שכבת ספוג שמודבקת לרצפה, המטרה היא לעשות את השטיח רך, ולהפריד בינו לבין הריצוף, גם מהסיבה שלהפריד שטיח מהריצוף יהיה קשה יותר מאשר להפריד שטיח מספוג.
· ליטוש – שלב הליטוש הוא השלב הסופי לאחר שהורדנו את השטיח מהרצפה. שלב זה מתבצע באמצעות מכונות מיוחדות המלטשות את הריצוף.
מדוע אנשים מבצעים זאת?
לרוב, אנשים עושים זאת מהסיבה שאין ביכולתם לטפל בשטיח שלהם בצורה הטובה ביותר, זאת אומרת לנקות אותו באופן עקבי, או שהוא ישן מדי והוא כבר צבר כמות חיידקים גדולה מדי, והוא מסוכן לשימוש.
כיצד מטפלים בשטיח?
טפלו בשטיח במספר דברים עקביים פשוטים:
· ניקיון של אחת לשלושה ימים – מומלץ להשתמש בשואב אבק על מנת לשאוב את הלכלוך והאבק שהצטבר על השטיח. האבק על השטיח צובר מחסה תוך מספר ימים ספורים, והוא מזיק מאוד לאנשים שנמצאים בקרבת השטיח.
· ניקיון אחת לחצי שנה – ניקיון זה הוא יותר יסודי, ומשתמשים בו במצב שבו השטיח מלוכלך מאוד. תוכלו לזהות לכלוך של שטיח באמצעות ריח רע, שינוי בצבע, ובכללי תוך זמן של חצי שנה לפחות.
עוד בנושא -
x סגור